Nieuws 2020

Bonnenactie klaar !

8/05/2020

De actie "kom uit uw kot" is klaar en wordt gelanceerd !!!

Koop lokaal en geniet van interessante kortingen en aanbiedingen: “Kom uit uw kot, uw winkelhîer doet zot!”

ESSEN - Na lange tijd komt er eindelijk een beetje licht aan het einde van de coronatunnel. Winkeliers mogen maandag 11 mei hun winkels terug opnieuw openen. Unizo Essen zette met een aantal zelfstandigen een actie op poten om mensen te stimuleren te laten kopen in eigen gemeente.

De coronacrisis heeft de lokale handelaars zwaar getroffen. Toch zijn ze niet bij de pakken blijven zitten. Dankzij hun creativiteit startte ze tal van initiatieven zoals verkoop per webshop, WhatsApp, e-mail, Instagram, Facetime of Facebook.

Vanaf maandag 11 mei mogen de winkels terug open. Daarom wil Unizo Essen de Essense handelaren een hart onder de riem steken en motiveert ze klanten en inwoners om vooral lokaal te kopen. Want door bij hen te kopen steun je de handelaar en geef je hen het vertrouwen om door te blijven gaan in deze coronatijd. Ze moeten er natuurlijk wel voor zorgen dat ze hun klanten op een veilige manier kunnen ontvangen.

“Vanaf volgende week vinden alle Essenaren deze brochure in de bus. Zeker kijken in je brievenbus en knippen maar!”

Onder al die Essense zelfstandigen behoort ook kapster Claudia Nelen van kapsalon ‘MOOI’ in Wildert. “Ik had het idee geopperd om met een aantal zelfstandigen uit Essen een actie op poten te zetten om de mensen te stimuleren om te kopen in onze eigen gemeente. Om ze daarvoor te bedanken willen we ze belonen aan de hand van leuke actie- en promotiebonnen. Ik hoop dat de actie een succes wordt en dat we veel mensen blij kunnen maken.”

Unizo Essen maakte daarbij een brochure met cadeaubonnen. “Iedere Essenaar krijgt deze in de bus in de week van 11 mei 2020 en kan hiermee naar de lokale winkel(h)îer gaan om te genieten van diens actie”, zegt Tijl Van Loon, voorzitter Unizo Essen.

Ook de gemeente Essen geeft de handelaren een steuntje in de rug en verspreid een mooie boodschap in het Essens dialect: ‘Ik kwôop lokaol wur’.??
Archief : 2023 2022 2021 2020 2018 2017